Smittevern i kantina

Her på Eiker videregående skole er kantina et populært samlingspunkt for både elever og lærere. Men siden korona-pandemien inntraff, er det blitt innført ulike tiltak for å hindre smittespredning. For kantinesjefen Mette Høye Skuterud betyr det ekstra fokus på smittevern hver eneste dag.

Klikk for stort bildeMette Høye Skuterud er kantinesjef ved Eiker videregående skole. Hun forteller at det gjøres flere tiltak for å overholde smittevernreglene. Alexandra Mutingwa  Hva gjør dere i kantina for å overholde smittevernreglene?

- Det er flere tiltak vi har satt i gang for å overholde reglene. Vi har satt opp plexiglass ved disken og håndspritdispenser ved inngangen til kantina. Salat- og yoghurtbaren holder fortsatt åpent, men skal man handle, får man beger av oss i kantina. Samtidig må man ta på hansker for å forsyne seg. Vi har også skjerming over begge diskene.

Hvordan har besøkstallet utviklet seg etter skolestart i august?

- Siden august har vi sett en nedgang i antall elever som kommer hit. Dette skyldes rett og slett at det er få elever på skolen for tiden, forteller Skuterud.

Kantinesjefen er ellers tydelig på at ulike berøringspunkter i kantina vaskes og sprites flere ganger i løpet av dagen.

- Det har tidligere vært toastjern i kantina, men grunnet gjentatte brudd på enmeteren, er disse nå blitt fjernet inntil videre, forteller hun.

Hvilke smittevernregler har dere lagt merke til at elevene svikter på?

- Det går en del i brudd på enmeters-regelen, og alle er ikke like flinke til å sprite hendene før de går inn i kantina, får vi vite.

Har dere en oppfordring til kundene deres?

- Ta hensyn til hverandre og overhold enmeters-regelen! Avslutter Mette Høye Skuterud i den populære kantina ved Eiker videregående skole.

Tekst og foto: Alexandra Mutingwa, elev
i medie og informasjonskunnskap