Satser på guttedrømmen

Elvar Smari Albertsson fra Mjøndalen har vært fascinert av pilotyrket siden tidlige barneår. Og da han fikk flysimulatorspill til datamaskinen, ble han fast bestemt på å bli flyger.  I disse dager er han ferdig med treårig utdanning ved Eiker videregående skole, og nå er han klar for to år på pilotskole i Sandefjord.

Elvar Smari Albertsson - Klikk for stort bildeElvar Smari Albertsson har bestandig drømt om å bli pilot. Nå er han ferdig ved Eiker videregående skole, og til høsten begynner han på pilotutdanning i Sandefjord. Per Jørund Grøthe  -  Ingen andre i familien jobber som flygere. Det var altså etter at jeg spilte flysimulatorspill at jeg bestemte jeg meg for å satse på dette yrket, forteller han, som har bestått flere opptaksprøver for å bli klar for pilotutdanningen.

Det finnes flere skoler både her til lands og i utlandet for den som vil utdanne seg til flyger. Elvar valgte Pilot Flight Academy på Torp i Sandefjord.

- Der foregår all kommunikasjon på engelsk, slik det også blir når jeg begynner å jobbe. Da får jeg språktrening. Samtidig er ikke Torp så veldig langt unna hjemstedet mitt, sier den målbevisste ungdommen, som skal bo like ved flyplassen i studietida.

Elvar anslår at pilotutdanningen koster ca. én million kroner. Men mye av dette vil han få dekket gjennom Lånekassen.

En ferdig utdannet pilot kan få jobb flere steder. Elvar planlegger å jobbe innenfor sivil luftfart. Hvor i verden dette blir, er foreløpig åpent.

- Som flyger er det viktig å skaffe seg erfaring og timer i lufta. Derfor kommer jeg til å ta hva som helst av jobber, i hvert fall i begynnelsen, forteller han.

Til toppen