Rekordinteresse for fotballtilbudet

Klikk for stort bildePOPULÆRT: Det er stor interesse for toppfotballtilbudet ved Eiker videregående skole. Her er elever fra Vg1 som benytter seg av tilbudet i år. Per Jørund Grøthe Eiker videregående har hatt et toppidrettstilbud i fotball i samarbeid med Mjøndalen Fotball (MIF) siden 2016. I år er det rekordstor interesse for å kombinere skolegang med satsing på toppfotball. Totalt er det nå 41 fotballelever.   

- Vi hadde hørt om dette tilbudet fra andre, og vi har ikke angret på at vi søkte oss hit, sa Vg1-elevene vi fikk mulighet til å snakke med etter en engelsktime.

Fotballelevene kommer fra forskjellige lag i distriktet. Deltakelse i tilbudet krever ikke at man er MIF-medlem. Åtte av elevene er jenter. 

Det er to treninger hver uke på MIFs flotte anlegg i Mjøndalen. I tillegg er det ei teoriøkt i uka. 


- Tilbudet er godt etablert

Hanne Kristiansen er skolens ansvarlige for det populære utdanningstilbudet.

- Hos oss er det gode muligheter for å tilpasse totalbelastningen for hver enkelt gjennom sesongen. Samtidig får de muligheten til å sikre seg spesiell studiekompetanse i løpet av de tre årene de går hos oss, sier hun.

Ellers forklarer Kristiansen den store interessen for fotballinja på Hokksund med at den nå er godt etablert og kjent – og at tidligere fotballelever snakker positivt om opplegget.  

For Vg1-elevene er fotball et ekstra fag. På Vg2 og Vg3 er den en del av programfagtilbudet.   

 

- Bra for MIF

Bjarne Kortgaard Ingebretsen er skoleansvarlig hos MIF.

- Vi har fått et solid produkt for de som er fotballinteressert og ønsker ekstra trening i skoletiden. Det har også de siste årene vært et bra treningsmiljø som gjør at alle trives uansett hva de ønsker i fremtiden med fotballen, sier han som forklaring på den store interessen for å kombinere fotball med skolegang.  

Ingebretsen sier at  fotballtilbudet er bra for MIF.

- For oss som klubb er dette tilbudet supert. Vi har mulighet til å påvirke unge jenter og gutter som spiller i andre klubber enn MIF. De kan ta med seg erfaringer hjem til sine klubber og øke kvaliteten. Dette gjør at kvaliteten generelt i flere klubber blir høyere, sier han. 

Ingebretsen legger til at ettersom treningene er lagt til Consto i Mjøndalen, kommer alle elevene tett på miljøet rundt toppfotballen. Det er også positivt for utviklingen deres. 

Til toppen