Lager podcaster om medier og minoriteter

I medie- og informasjonskunnskap får elevene jobbet med både praktiske og teoretiske oppgaver, og når koronaen ikke begrenser aktivitetene, er det også mulighet for bedriftsbesøk hos for eksempel NRK.

Klikk for stort bildeMedieelever fra både Vg2 og Vg3 lager for tiden podcaster der de diskuterer temaet media og minoriteter. Her er en av gruppene, med Anna Vrabel, Nora L. Wilthil, Marthe S. Kristiansen og Emilie H. Solberg. Per Jørund Grøthe For tiden er flere grupper på både Vg2 og Vg3 i gang med å lage podcaster og andre journalistiske produkter innenfor temaet media og minoriteter. 

Elevene har fått i oppgave å se på hvordan mediene påvirker våre holdninger til minoriteter i samfunnet. De ser også på hvordan utviklingen har vært når det gjelder medias dekning av minoriteter, og de prøver å forklare denne utviklingen. Elevene lager forresten ikke bare podcaster. Noen av dem er også i gang med å lage nyhetsartikler og filmer. 

Det er blitt laget podcaster ved Eiker videregående skole i flere år. Men ekstra interessant for elever og lærere er dette blitt etter at skolen fikk på plass et eget rom med bra utstyr for å gjøre slike opptak.

Når denne oppgaven er unnagjort, skal medieelevene blant annet være med på å lage journalistisk innhold til et magasin som skolen  har planer om å gi ut i løpet av våren. 

Til toppen