Har mot til å glede hverandre

I dag markeres den store MOT til å glede-dagen ved Eiker videregående skole. Her er alle vanligvis hyggelige og greie med hverandre, men i dag har elever og ansatte vært ekstra oppmerksomme på hvordan de har vært mot andre.

Klikk for stort bildeGLEDE: Cecilie Ruud og Mette Skuterud var med og gledet elever og ansatte med boller, smil og gode ord på morgenkvisten. Per Jørund Grøthe   Det startet med utdeling av gratis boller og et smil på morgenkvisten til alle som kom til skolen. Bollene var selvsagt plastemballerte på grunn av koronasituasjonen. 

- Boller var populært! Mange satte pris på dette tiltaket, forteller Cecilie Ruud, en av MOT-coachene.    

Men det stoppet ikke med dette. MOT-coacher gikk også rundt til klassene og delte ut MOT til å glede-kort til elevene. De fikk i oppdrag å bruke disse kortene til å glede andre. Noen benyttet sjansen til å spandere opptil flere godord på medelever og ansatte. I enkelte klasser ble det også mer kakespising enn vanlig. Noen mente nemlig det var på sin plass å by på kake på en dag som denne.  

MOT til å glede-dagen arrangeres en gang i året over hele landet. Ved skoler som samarbeider med organisasjonen MOT, oppfordres det til ulike aktiviteter for å glede andre. Tanken med en slik dag er at flest mulig skal glede mest mulig. Og gjerne med færrest mulig midler. Det kan koste så lite, men bety så mye. MOT til å glede-dagen handler rett og slett om å ha mot til å bry seg om andre. Eiker videregående ble en MOT-skole i 2019. 

 


 

Til toppen