Gymsalen på Eiker renoveres

Eiker videregående skole har ikke pusset opp gymsalen siden skolen ble bygget i 1960. Men nå får den en etterlengtet oppgradering.

Klikk for stort bildeGymsalen ved Eiker videregående skole får nå blant annet nytt golv og ny maling på veggene. Det er også planer om å få inn en uttrekkbar scene med plass til 170 personer.  Gulvet var slitent og hadde sprekker. Nå jobber håndverkere med å legge et flott sportsgulv. I tillegg males veggene. Rektor Jan Helge Russnes ved Eiker videregående skole sier at de ville oppgradere hele gymsalen når de først var i gang. Planen er at den skal være ferdig til bruk etter juleferien. Skolen leier hall på Loesmoen mens arbeidene pågår.

Russnes forteller at det var på høy tid med nytt gulv i gymsalen. Det gamle var slitent og hadde sprekker og representerte en fare for de som brukte salen.

- Det er mye jobb med å bygge et gulv som skal passe til de fleste aktiviteter. Gulvet som legges i salen er et tregulv som består av flere lag. På den måten blir det kjempesterkt. Under hver gulvplanke er det to gummistrimler som fungerer som demping. Det gjør at gulvet er svært godt egnet til idrettsaktiviteter, forteller han.

Den gamle scenen er revet, og hva som skal gjøres med det ekstra arealet man nå får, er det flere forslag til.   Alternativene har vært flere, både styrkerom og tribune. Russnes ønsker seg en tribune med 170 plasser.

- Den kan skyves inn og dras ut for å få best mulig romutnyttelse. Det er plass til litt over ett klassetrinn i tribunen. Den gjør også at gymsalen kan brukes til mer enn kroppsøving, avslutter rektor Jan Helge Russnes.

Tekst og foto: Anna Vrabel, Emilie Solberg, Marthe Kristiansen
og Nora Linnea Wilthil, elever i medie- og informasjonskunnskap på Vg2