Eiker deltok på digital ildsjelsamling

Eiker videregående skole er MOT-skole. Denne uka deltok skolens MOT-ildsjeler på digital samling med blant annet inspirerende foredrag og musikk på skjerm, og servering og sosialt samvær i skolens eget MOT-rom. 

Klikk for stort bildeSAMLING: Eikers MOT-ildsjeler fulgte årets ildsjelsamling fra skolens eget MOT-rom. Det var blant annet foredrag og servering. Per Jørund Grøthe  Vanligvis bruker MOT-ildsjeler fra hele landet å møtes en gang i året på hotell i Trøndelag, men på grunn av koronasituasjonen valgte man i år i stedet å møtes digitalt.

- Vi kan umulig erstatte vår årlige Ildsjelsamling på Scandic Hell, men det er ikke umulig å sende ut litt MOT-inspirasjon og MOT-påfyll til dere i denne førjulstiden, og det er det som er målet med denne digitale sendingen, het det blant annet i invitasjonen til samlingen. 

Det var foredrag ved relasjonshøvdingen Marco Elsafadi og psykolog, foredragsholder og forfatter Trond Haukedal. I tillegg var det kåringer av årets MOT-coacher og høydepunkter fra året som har gått.

MOT har flere såkalte ambassadører, som til daglig er profilerte forbilder innen idrett og kultur. Denne gang ble artisten Chris Holsten presentert som ny ambassadør. Han framførte også låten «Shine», som er temamusikken fra TV-programmet «Familiens ære» på NRK.

Eiker videregående skole jobber etter MOT-programmet «Robust Ungdom», som består av tolv økter hvor målet er å utvikle robust ungdom som inkluderer alle. Øktene har forskjellige temaer, men MOTs verdier – MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei, er en rød tråd gjennom hele programmet. Dette gjennomføres av spesielt rekrutterte lærere som er gode på å nå fram til ungdom.

Elevene er også med. De utdannes til å bli såkalte «ung motivator» og «ung MOT-ledere». De har spesielle roller blant medelevene med å jobbe forbyggende for et godt miljø der alle er inkludert.

Til toppen