Skole og korona – hvem avgjør om skolen skal stenge?

– Viken fylkeskommune som skoleeier har ikke myndighet til å stenge en skole. Den beslutningsmyndigheten ligger til lokal helsemyndighet og ikke til fylkeskommunen eller den enkelte skole.

Velkommen som søker til Eiker videregående skole

Går du i 10. klasse og skal søke skoleplass? Her kan du ta en titt for å bli bedre kjent med skolen vår. I tillegg finner du viktig generell informasjon for å søke om skoleplass og om hvordan inntaket foregår.

Helene Marie Fossesholm ble årets navn

Leserne av Drammens Tidende har kåret årets navn 2020. Tittelen gikk til toppidrettsutøver og tidligere Eiker-elev Helene Marie Fossesholm fra Vestfossen.

Førjulsprat med rektor Jan Helge

Etter et krevende 2020 ser rektor Jan Helge Russnes (57) ved Eiker videregående skole fram til tradisjonell julefeiring sammen med kona Rita og besøk av sin mor og de tre voksne sønnene. Senere i jula blir det samvær med storfamilien.

Eiker deltok på digital ildsjelsamling

Eiker videregående skole er MOT-skole. Denne uka deltok skolens MOT-ildsjeler på digital samling med blant annet inspirerende foredrag og musikk på skjerm, og servering og sosialt samvær i skolens eget MOT-rom.

Gymsalen på Eiker renoveres

Eiker videregående skole har ikke pusset opp gymsalen siden skolen ble bygget i 1960. Men nå får den en etterlengtet oppgradering.

Smittevern i kantina

Her på Eiker videregående skole er kantina et populært samlingspunkt for både elever og lærere. Men siden korona-pandemien inntraff, er det blitt innført ulike tiltak for å hindre smittespredning. For kantinesjefen Mette Høye Skuterud betyr det ekstra fokus på smittevern hver eneste dag.

Har mot til å glede hverandre

I dag markeres den store MOT til å glede-dagen ved Eiker videregående skole. Her er alle vanligvis hyggelige og greie med hverandre, men i dag har elever og ansatte vært ekstra oppmerksomme på hvordan de har vært mot andre.

Husk å søke om stipend

Søk innen 15. november hvis du vil ha stipend fra Lånekassen for høstsemesteret 2020.

Eiker videregående skole fortsatt på rødt nivå etter trafikklysmodellen

Fylkesmannen har i dag opphevet bestemmelsen til Viken om at alle videregående skoler i Viken skal være på rødt nivå etter trafikklysmodellen. Dette er en bestemmelse som må fattes av kommuneoverlegen i de respektive kommunene skolene ligger i. Kommuneoverlegen i Øvre Eiker har, i samråd med skoleeier, besluttet at Eiker videregående skole skal være på rødt nivå etter trafikklysmodellen inntil videre.